Mesures preses per l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles per fer front al coronavirus

A continuació us presentem les mesures preses per l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles per fer front al coronavirus.

Les polítiques socials principals inversions en el que queda d’any.
L’equip de govern ha acordat bloquejar totes les partides d’inversió del pressupost prioritzant els serveis socials.
En un moment com l’actual amb una important crisi sanitària, social i laboral el govern municipal ha acordat destinar totes les inversions previstes aquest any en polítiques socials.

D’aquesta manera es vol donar una millor resposta a les necessitats que puguin anar sorgint arran de la complexa situació en la que ens
trobem.

Ajudes pels estudiants de la selectivitat.
L’Ajuntament posarà professors de reforç a disposició dels estudiants que durant el mes de juliol s’hagin d’examinar de les Proves d’Accés a la Universitat.

Internet a les cases amb infants en edat escolar.
L’equip de govern ha acordat, a través de l’empresa Xàrtic, fer arribar internet en els habitatges on hi ha infants en edat d’escolarització i que, en aquests moments no en disposen. Aquesta mesura i amb la col·laboració de l’empresa Copicat que programarà els ordinadors, es pretén que els infants puguin portar a terme l’activitat lectiva des de casa.

Assessorament per empreses i autònoms.
L’Ajuntament, a través de Dinàmig, oferirà assessorament gratuït mitjançant reunions online per resoldre els dubtes que genera la crisi del COVID19 i per demanar les ajudes que han posat a disposició l’Estat i la Generalitat.

Noves fórmules de participació ciutadana
Durant la junta de govern s’ha acordat també parar el procés participatiu de Mas el Jonquer i buscar noves fórmules de participació que també afectaran a la redacció del POUM.