Educatius

escola2ESCOLA PÚBLICA SANT CRISTÒFOL

Adreça: Avda. Narcís Arnau,58

Tel: 972 44 80 41

E-mail: b7002752@xtec.cat

Web: https://blocs.xtec.cat/lesplanes/

escola_logo

L’escola Sant Cristòfol és un bell edifici centenari que destaca per la seva singularitat. La part més visible és la seva façana modernista amb les finestres decorades per cada ocasió imatge que no deixa indiferent a ningú i no hi ha espectador que es resisteixi a aixecar el cap per copsar-ne tots els detalls. L’escola té una part menys visible per al gaudi dels infants: l’immens pati, envoltat d’un paisatge privilegiat de la Vall d’Hostoles, unes grans aules, lluminoses i espaioses, un porxo i uns espais interiors dels que es tenen especial cura per poder adaptar-se al pas dels cursos i dels anys.

A l’interior d’aquest preciós edifici hi ha l’essència de l’escola, els nens i les nenes de les Planes i d’altres pobles veïns: Cogolls, Les Encies, Sant Aniol i Sant Esteve de Llémena. Un alumnat de diferents edats i situacions, cadascú amb uns interessos i unes necessitats diferents que omple els espais de l’escola amb alegria i entusiasme. Al centre hi treballa un equip de mestres que intenta donar una educació de qualitat, amb la responsabilitat d’oferir els recursos necessaris per tal que tot l’alumnat realitzi un aprenentatge competencial i per la vida. Aquesta tasca no seria possible sense la implicació i el compromís de les famílies. L’escola també compta amb un personal no docent, com el monitoratge de menjador i el de les activitats extraescolars, que contribueixen a que les estones de lleure esdevinguin un espai educatiu. Finalment, i no per això menys important, cal destacar les tasques administratives, de gestió, de col·laboració, de conservació i millora de l’edifici, que a càrrec de l’Ajuntament, de l’AMPA, del Departament i d’altres serveis i organitzacions vetllen per tal que tot el sistema funcioni.

 


llar16LLAR D’INFANTS EL MELIC

C/ Font d’Àliga

Tel: 972 44 86 07

E-mail: b7010220@xtec.cat

Web: https://llarinfantselmelic.wixsite.com/llarinfantsmelic

Logo_Llar_Melic 

La llar d’infants El Melic és una escola d’educació infantil municipal que acull infants de 4 mesos a 3 anys d’edat. Entenem la llar d’infants com un espai on la vida quotidiana, el joc i les relacions prenen un gran valor educatiu. Entenem que la vida quotidiana, el que viu l’infant en el dia a dia, és el que l’ajuda a créixer, a aprendre, a viure, a relacionar-se, a conquerir la seva autonomia. Tenim molt en compte les necessitats bàsiques i les tractem com a  moments educatius.

La Higiene, el descans, l’alimentació són tractats des de la individualitat, respectant el moment de cada infant oferint temps i espai per anar-se adaptant als canvis que esdevenen durant el curs. El joc és l’activitat per excel·lència dels infants i forma part de la vida quotidiana de la llar. L’infant aprèn a partir de la relació amb tot allò que té al seu abast. Necessita interactuar-hi, juga-hi, explorar-ho. Amb llibertat per escollir el que li convingui, per  verificar hipòtesis o resoldre dubtes. Per això ens centrem a oferir espais de joc rics, de manera que l’infant pugui desenvolupar les seves capacitats i potencial a través dels múltiples llenguatges que posseeix, en un entorn on confien que pot fer-ho. A la llar es viuen moments de relació privilegiada entre els infants i els adults que hi conviuen. Són moments plens de significat que formen part del nostre quotidià. La riquesa d’aquests moments rau en la seva naturalesa i espontaneïtat fruit de les experiències que viu l’infant en el seu dia a dia.

Les famílies són part important de la vida de la llar. Juntes compartim la gran tasca d’educar. Amb el contacte diari i entrant dins les estances oferim l’oportunitat de viure la llar des de dins i així poder crear moments d’intercanvi, de converses i anar teixint vincles de confiança.

Horari: L’horari de la llar d’infants és de les 9 del matí a les 5 de la tarda de setembre a juliol amb servei d’acollida de 8 a 9 del matí.

llar_infants


Origens_verticalESCOLA ORIGENS

Adreça: C/ La Roureda, 5-7

Telèfon: 615 968 316

E-Mail:  info@escolaorigens.com

Web: http://www.escolaorigens.com/


AFA Escola Sant Cristòfol

E-Mail: b7002752@centres.xtec.es


AFA Llar d’Infants El Melic

E-Mail: afamelic@gmail.com